tisdag 18 december 2012

Laxpudding

Vid jul äter de flesta mycket lax, kallrökt, varmrökt, gravad, lax i alla former. Har ni lite lax över efter julen sâ har jag en lätt laxrätt pâ lager ât er : en laxpudding.

Det här behöver du till din laxpudding för 4 pers.

300 g lax, kallrökt eller gravad
1 lök
800 g kokt potatis
1/2 dl hackad dill
4 ägg
4 dl mjölk
salt och citronpeppar

  1. Stek löken i olivolja tills den blivit mjuk.
  2. Skär laxen och potatisen i tunna skivor.
  3. Varva potatisen, laxen, löken och dillen i en ugnsfast form. Avsluta med potatis.
  4. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
  5. Häll äggstanningen i ugnsformen.
  6. Grädda i 225°c i 30-45 min.
  7. Servera med inlagda rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar