söndag 27 januari 2013

Tartiflettepaj

Vi är mitt inne i en raclette period här hemma. Det blev tvâ förra veckan med inflyttningsmiddag och vänner pâ besök. Det har blivit över mycket ost och kallskuret och vi kan ju inte bara leva pâ racletter heller (eller kan och kan men vi fâr nog köpa nya kläder i storlek XL i sâna fall). Man kan ju inte slänga allt heller, sâ ikväll blev det en tartiflettepaj med reblochon ost och coppa/fransk rosette.

Ingredienser

Pajdeg
5 skivor coppa
8 skivor rosette
1/2 zucchini
1 purjolök (kan lämnas bort)
5 skivor reblochon
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
salt och peppar

  1. Bred ut degen i en pajform.
  2. Tärna zucchinin, skiva purjon och skär rosetten i smâ bitar.
  3. Bred ut zucchinin, purjon och rosetten pâ pajdegen. Tillsätt coppaskivorna och reblochonen.
  4. Blanda äggen, grädden, salt och peppar och häll över pajen.
  5. Grädda i 220°c i 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar