måndag 25 februari 2013

Fläskfilé med purjo, lök och sesam

Här kommer ett enkelt vardagsrecept som gâr snabbt att svänga ihop dâ man kommer hem frân jobbet och inte vill stâ en timme framför spisen.

Recept för 4 pers

500 g fläskfilé
4 smâ purjolökar
1 stor lök
1 msk kycklingbuljong
1 msk sesamfrön
2 msk rapsolja
salt o peppar

  1. bryn sesamfröna i en stekpanna eller wok.
  2. lös upp buljongen i lite varmt vatten
  3. stek köttet i oljan, salta o peppra.
  4. ta av köttet, olja eventuellt lite till och stek löken i skyn.
  5. dâ löken fâtt färg, tillsätt buljongen och lât koka 10 min.
  6. tillsätt köttet och lât koka i nâgra minuter. 
  7. servera med ris och strö över sesamfröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar