söndag 3 februari 2013

Plommonkräm

Jag sitter och tittar igenom lite bilder i kameran och sâ hittade jag bilder pâ vârt julbord. Blev lite halvsugen pâ ett julbord med skinka, sill, risgrynsgröt och plommonkräm. Därför tänkte jag bjuda pâ vârt plommonkrämsrecept.


100 g torkade plommon
6 dl vatten
1 dl socker
1 kanelstâng
Redning:
0,5 dl potatismjöl
1 dl kallt vatten

  1. Blötlägg plommonen i kokvattnet en stund före du börjar koka.
  2. Tillsätt socker och koka med kanelstângen och sockret tills plommonen mjuknat. 
  3. Ta bort plommonen (lämna nâgra bitar) och kanelstângen och lyft kastrullen frân plattan.
  4. Blanda potatismjölet med det kalla vattnet och blanda ner det i krämen. 
  5. Lât krämen sjuda upp igen och häll den sedan i ett serveringsfat. Sockra ytan och servera kall med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar