tisdag 21 maj 2013

Hallonkräm

Jag älskar bärkrämer som efterrätter. Dom är enkla att laga och räcker ofta flera dagar om man lagar lite extra. Dessutom känns dom väldigt somriga, vilket kan behövas just nu. I Paris regnar det nämligen ännu och är 14°c. Därför drömmer jag mej bort till varmare dagar med en hallonkräm.


500 g frysta eller färska hallon
8 dl vatten
2 dl strösocker
4 msk potatismjöl
8 msk vatten

  1. Blanda bären med vattnet, koka upp och lât sjuda 5 min. Ta kastrullen av plattan. Avlägsna det mesta av hallonen (enligt smak)
  2. Blanda potatismjöl och vattnet till en redning och häll i krämen i en fin strâle. Rör om sâ att det inte bildas klumpar.
  3. Koka upp krämen sâ att den blir tjock (enligt smak), akta sâ att den inte blir seg.
  4. Ta av kastrullen, häll upp krämen i en stor skâl och strö över lite socker för att undvika att en hinna bildas pâ ytan.
  5. Servera med vispgrädde, glass eller lite mjölk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar