söndag 16 juni 2013

Hallonkaka

Dâ jag lagade min hallonkräm blev det hallon nagra hundra gram hallon över eftersom jag köpte 1 kg. Jag hade tinat upp hela pâsen sa jag var tvungen att använda dem till nâgot. Lösningen: en yoghurtkaka med hallon och lite sylt.


1 kaffekopp vaniljyoghurt
1 kaffekopp rapsolja
2 kaffekoppar socker
3 kaffekoppar mjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

  1. Värm ugnen till 200°c. 
  2. Häll yoghurten i en skâl tillsammans med sockret, mjölet blandat med bakpulvret och oljan.
  3. Tillsätt sedan äggen och vaniljsockret och blanda degen med en visp tills du fâtt en slät deg.
  4. Smörj kakformen ordentligt med smör.
  5. Häll i degen och grädda i 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar