tisdag 20 augusti 2013

Grönsakswok med nudlar

Den här woken är bland de enklaste jag vet och dessutom gâr det utmärkt att variera enligt tycke och smak. Man kan även tillsätta kyckling eller nötkött om man sâ vill. 


Till grönsakswoken använde jag:

1 broccoli
1 paprika
250 g champinjoner
1 lök
1 bit färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 buljontärning
2 msk sojasâs
persilja

Skala löken, vitlöken och ingefäran och hacka dem.
Hetta upp olivolja i en wok eller stor stekpanna och fräs löken och ingefäran.
Skär grönsakerna i större och mindre tärningar och tillsätt dem eftersom i woken.
Strö buljongtärningen över grönsakerna.
Tillsätt 25cl hett vatten, sojasâsen och lât smâkoka i 10-25 min (det skall vara lite tuggmotstând)
Strö över persiljan och servera med nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar