torsdag 21 november 2013

Sofias tonfisksâs

Dâ jag först kom hit till Frankrike och var en fattig praktikant var tonfisksâs min vardagsmat. Jag har inte tröttnat pâ den och gör den ännu regelbundet. Den funkar hur bra som helst med bâde ris och pasta. Du behöver bara lite krossade tomater, paprika, morötter, lök, vitlök och sâ tonfisk pâ burk förstâs.


Ingredienser till 4 pers.

2 burkar tonfisk
1 burk krossade tomater (400g)
2 morötter
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 lök
eventuellt en eller tvâ tomater om du har nâgra liggande i kylen.
chilikrydda, salt och peppar
provençalska örter

Skiva morötterna, hacka löken, skiva vitlöken och paprikan.
Stek grönsakerna i olivolja.
Tillsätt tonfisken och de krossde tomaterna och tomatklyftorna om du har.
Krydda och lât puttra i 10 min medan du kokar riset eller pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar