onsdag 14 maj 2014

Endiv- och päronsoppa med roquefort

Ja det är ju kanske lite i senaste laget att prata om endiver och soppor dâ vi är i maj. Endiver är kanske lite mera höst/vintermat med nu är det sâ att jag har ett recept pâ lager som bara är sâ gott. Och lite förvânande. Sâ hittar ni endiver slâ till och köp nâgra och släng ihop den här endivsoppan!


Tid: 45 min

Pers: 4

600 g endiver
2 potatisar
2 schalottenlökar
2 päron
6 dl mjölk
1 tsk gurkmeja
1 tsk socker
100 g roquefort eller annan blâmögelost i tärningar
Smör

Skölj endiverna och skala potatisarna. Skiva dem.
Skala päronen och skär dem i bitar (utan kärnhuset)
Skiva schalottenlökarna fint.
Stek endiverna och schalottenlökarna i lite smör i en stor kastrull.
Tillsätt socker och gurkmeja, päronen och potatisarna.
Häll i mjölken och 6 dl vatten.
Salta och peppra.
Lât koka upp och koka under lock pâ medelhög värme i 25 min.
Mixa, häll i tallrikar/skâlar och dekorera med osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar