måndag 19 maj 2014

Kycklingfiléer täckta med gorgonzola

Det är ju hur härligt väder som helst just nu. Äntligen lite sommarvärme! Igâr packade vi ryggsäcken full med mat och drog iväg pâ picknick.

Det är tröttsamt att vara i Paris de första soliga och varma dagarna pâ âret. Alla parker är fullsmockade och man fâr vara glad om man hittar en liten gräsfläck att klämma in sin bak pâ. Därför drog vi iväg till andra sidan "ring ettan"/"tullarna"/peripheriquen. Närmare bestämt till Parc Saint Cloud. Vad det kan vara härligt att komma bort frân alla människor och ut till lite lugn och grönska. Och framförallt att inte behöva sitta pâ grannens filt.





Dagens recept blir Italien inspirerat (kanske är det solen och värmen) som inspirerar. Det kommer däremot inte frân Italien utan frân Allers. Garanterad succé kan jag i alla fall lova om ni gillar gorgonzola: kycklingfiléer täckta med skinka och gorgonzola. 


Tid: 40 min
Pers: 4

4 kycklingfiléer
olivolja
100 g tärnad rökt skinka 
100 g gorgonzola
klippt persilja
1 pressad vitöksklyfta

Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. 
Tillsätt lite vatten i stekpannan och häll skyn över filéerna. 
Tillaga i ugnen i 10 min i 200°c. 
Ta ut filéerna, strö över skinkan och gorgonzolan. 
Gratinera i 10 min. 
Servera med ris eller pasta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar